sunnuntai 3. elokuuta 2014

Häme-Cup, Kultauistelu kilpailu

Eli eilen lähdettiin ison kalan kiilto silmissä Ikaalisten Kyrösjärvelle yrittämään sitä suurta kerran se näin Keskisen-Kello uistelun perusteella on noinkin helppoa. Kyrösjärvi on entuudestaan tuttu ainoastaan vuoden 2012 SM-uistelusta, jonne minä ja Pasi treenasimme kolmisen päivää. Eli järvi tuntemus on todella vähäinen kaikilla, mutta jotain hajua onnistuimme saamaan kilpailun ja treenien aikana paikoista missä kala lymyää täällä. Joten päätimme sokeasti luottaa näihin pari vuotta vanhoihin paikkoihin, sillä muutakaan tietoa tosiaan ollut, eikä treenaamiselle ollut tällä kertaa aikaa ollenkaan. Eli siis mylly pyörimään, kelkat leväälleen ja mötköä kyytiin!
Tällä veneellä nostettu Kulta-uistelun suurin hauki, muttei meidän toimesta
Lähtöasetelmia
veneet liuruavat kohti ottipaikkoja

Aloitimme uistelun eräästä lahdesta seitsemisen kilometriä lähdöstä ja tänne kokoontuikin jonkin verran veneitä, joista puolet sattuivat olemaan jostain syystä pohjanmaalaisia. Vedimme triploilla ja kerrostimme vaappuja siten, että pystyimme haravoimaan koko vesikerrosta edes jollain vehkeelllä. Tosin, kuuden vavan rajoitus tekee tästä hieman haastavampaa, sillä nyt vehkeiden pitää todellakin olla ottavia, koska niitä ei saa kuin yhden kerrokseen. Ensimmäinen puoli tuntia oli hiljaista. Vedimme vaihtelevaa vettä niin, että uistimet välillä hakkasivat toden teolla pohjaa ja välillä alapuolella oli vettä enemmän kuin vavoissa oli yhteensä siimaa pihalla. Ensimmäinen mitta pamahti n. 45min uistelun jälkeen ja oli mukava kahden kilon hauen mötkäle. Asetimme siis tavoitteeksi hauen tunnille ja siihen olisimme ilman treeniä tyytyväisiä. Seuraava lenkki samaisessa kohdassa ja jälleen mittakala kiinni, mutta tällä kertaa se päätti päästää irti eikä ollut tällä kertaa meidän kala.
Pumppaa pumppaa!

Kolmen tunnin uistelun jälkeen päätimme tehdä paikanvaihdon, sillä ensimmäinen lahti ei antanut kuin yhden mitan lisäksi kuin alamittaisia haukia, kuhia ja ahvenia. Siirtymä ei ollut pitkä, mutta se oli tehtävä, sillä ensimmäinen lahti oli tässä vaiheessa täysin myllätty jo monen veneen osalta. Aloitimme tässä uudessa lahdessa uistelun heti vanhan ja uuden lahden yhtymäkohdasta ja Tero vielä päätti heittää pienen lenkin, sillä hän huomasi hyvän näköisen kohdan, jota emme olisi heti pystyneet vetämään täydellä kalustolla. Tämä todellakin kannatti sillä Badapim badapum hyvä hauki heti kiinni tästä reunasta. Hauki oli niin hyvänkokoinen, että päätimme tallentaa tapahtuman videolle ja onnistuimmekin saamaan tästä hyvän videon omasta mielestämme. Painoa 5kg ja tälläiset kalat tälläisessä kilpailussa todella arvokkaita. Ei muutakuin uutta lenkkiä kohdassa ja ei muuta kuin uutta kyytii! Tosin tällä kertaa ei aivan yhtä mötkäle, mutta aivan mahtava hauki silti. Painoa hieman alle neljä kiloa. Seuraavat lenkit tyhjiä ja taas seilailemaan kohti uusia paikkoja.

Nyt siis kopassa kolme haukia ja kymmenisen kiloa. Aikaa jäljellä enää kaksi tuntia eli tavoitteesta oltiin jäljessä, mutta tiesimme, että jos osuisimme haukipesään niin pystyisimme saamaan tavoitteen vielä helposti kiinni. Tuntia ennen loppua lähes tuplatärppi pamahti! 3kg ja 1,5kg hauet kyytiin. Nyt siis viisi haukea ja enää kaksi haukea tavoitteeseen! Seuraavat lenkit tässä eivät tosin antaneet enää mittoja, joten päätimme lähteä paikkailemaan aluetta josta saimme nämä isot möhkäleet kyytiin. Valitettavasti enää emme onnistuneet enää saalistamaan lisää kaloja, joten nyt oli tyytyminen viiteen mittahaukeen Kyrösjärven Kultauistelussa. Tulokseen olimme tyytyväisiä, sillä tämä oli ihan kohtuullinen tulos ilman minkäänlaista treeniä ja järvituntemuksen ollessa mitä on.
Kisa ohi ja kalat pussissa
viisi mötkälettä kontissa

Punnitus antoi viidelle hauelle yhteispainoa 14 755g. Ja pienen silmäilyn jälkeen päättelimme, että sijoituksen pitäisi olla helposti 30. sisällä. Lopulta pienen tulosten odottelun jälkeen Sijoitus 20. ja tällä irtosi ns. Lohdutuspalkinnoksi kaksi kappaletta Okuma Catalina keloja, joten reissu Ikaalisiin ei ollut millään tavalla turha! Kilpailu oli erittäin tiukka, sillä meidänkin tulokseen 3kg hauki lisää niin sijoitus olisi ollut kympin sakissa. Emme voi olla siis millään lailla pettyneitä tulokseen nähden siihen, mitä se olisi todellakin voinut olla ilman minkäänlaista treeniä. Seuraavaksi suunta onkin kohti Itää ja SM-uistelua ja täällä sitä tuuria vasta sitten todella tarvitaankin!

TULOKSET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti