lauantai 23. elokuuta 2014

Häme-Cup, Arska-Uistelu Kilpailu

Tänään kisattiin Virroilla Häme-Cupin toisista viimeinen osakilpailu ja tähän osakilpailuun olimme treenanneet siis kaksi päivää. Osasyy panostukseen oli viime vuotinen ketutus, sillä onnistuimme ryssimään erittäin hyvin alkaneen kilpailun aivan täysin, sillä järvituntemus petti ja koko kilpailun loppupuolisko meni täysin ajelemiseksi. Tällä kertaa päätimme, ettei näin tapahdu. Kelikin oli näin kilpailupäivänä selvästi parempi kuin viime vuonna ja kuin kummassakaan treenissä, sillä pieni tuuolenvire rikkoi pinnan ja sadetta oli ilmassa. Kilpailu käytiin 11-17 välisenä aikana ja näin lyhyen kilpailun takia kalan päällä piti pysyä pärjätäkseen koko ajan.
Kipparikokous

Aloituspaikaksi oli valikoitunut treeneissä eniten kalaa antanut alue ja tällä alueella oli selvästi laajimmalla alueella kalaa eikä vain yksittäisessä pusikon reunassa saalistavia haukia. Treenien perusteella tulimme myös siihen tulokseen, että pysymme koko päivän matalassa, sillä emme onnistuneet perjantain treenissä nostamaan ainuttakaan mittakalaa syvemmästä vedestä. Toki tiedossa oli, että syvemmässä vedessä hauki on selvästi paljon vauraampaa, mutta emme antaneet sen häiritä vaan päätimme, että nostamme matalasta tarpeeksi silppua. Matalassa ei myöskään ruuhkaa liiemmin ollut, sillä ilmeisesti ei Hämeen kilpailuissa monikaan vene vedä aivan matalia ja myöskin avauspaikan alue oli muista veneistä tyhjä, lukuunottamatta paria venettä, jotka seilailivat selemmällä.

Kello löi 11 ja kalusto oli lyönnissä nopeasti, eikä aikaa kerinnyt kulua montaakaan minuuttia, kun ensimmäinen mittahauki löysi tiensä iglooseen. Kilpailu sai siis unelma-alun. Tästä hetki niin onnistuimme kartuttamaan kalasaalistamme mitta-ahvenella. Etenimme tätä laajaa aluetta ja huomasimme kohdan mihin tuuli osui harvinaisen hyvin ja koukkasimme tästä, joka osoittautui kannattavaksi liikkeeksi, sillä osuimme pienimuotoiseen haukipesään ja igloossa majailevat kalat saivat lisää kavereita kyytiin. Matka jatkui eilistä hotspottia kohti ja täytyy sanoa, että kerrankin paikat edes vähän pitivät, sillä täältä nostimme jälleen pari mittahaukea veneeseen. Kilpailua oli kulunut pari tuntia ja igloossa oli 7 tai 8 mittahaukea ja yksi ahven. Olimme siis omasta mielestämme hyvässä vauhdissa.

Eilisen Hotspot paikan jälkeen kävimme kiertämässä hieman ulompana olleet pikkusaaret joihin tuuli osui myös hyvin. Täältä nostimme pari reipasta mitta-ahventa kyytiin, mutta koska kalan tulo alkoi tältä ykköspaikalta hiipuvan oli aika tehdä peliliikkeitä eli vene plaaniin ja paikkaan numero kaksi, joka oli myös eilisen paikkoja. Tämä oli selvästi pienempi paikka, mutta vakuutti eilen parilla mittahauella. Valitettavasti tällä kertaa alue oli hiljaisempi, emmekä onnistuneet nostamaan tästä kuin yhden mittahauen, joten oli aika jälleen lähteä uudelle alueelle. Tämä kolmas paikka oli sunnuntain paikkoja, eikä myöskään kooltaan ollut iso, eli näki nopeasti onko kala halukas ottamaan. Tältä alueelta kyytiin yksi hauki ja yksi ahven. Nyt siis matkan oli jatkuttava, sillä jauhamaan ei näin alkuun ollut aikaa jäädä. Eikä tämä seuraavakaan paikka kooltaan päätä huimannut, eikä myöskään kalantulolla, sillä jouduimme lähtemään tästä saamatta ainuttakaan mittakalaa. Nyt päätimme ottaa suunnaksi aloituspaikan, jossa ajattelimme viipyä viimeiset 1,5h.

Tilanteesta teki erityisen haasteellisen se, että kaikki paikat oli vedetty jo ja vielä kun keltainen möllykkä taivaalla alkoi porottamaan ja tuulikin lähti kauas pois sateiden mukana niin ei tämä ainakaan parantanut kalan ottia matalassa. Eli viimeiset 1,5h pyörimme ristiin rastiin tätä aloitusaluetta saadeen yhden mittahauen ja yhden mitta-ahvenen. Puntarille viemisiksi meillä oli yhteensä 14 haukea ja 6 ahventa. Tämä oli ennalta suunniteltua, jopa hieman paremmin, mutta valitettavaa vain oli haukien koko.
Punnitusjono
Hämmästyttävän isoja appuroita

Lopulliseksi tulokseksi jäi 13 haukea ja 6 ahventa, sillä yksi haukemme oli millin liian lyhyt. Hauet painoivat rapeat 12kg ja ahvenet 3kg. Pisteitä näillä irtosi 21 740 ja sijoitus 5. eli saimme olla hyvinkin tyytyväisiä tulokseen. Veneitä oli tosin harmillisesti ainoastaan 87.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti