tiistai 19. elokuuta 2014

Pohjanmaa-Cup, Kuortane-uistelu treeni

Kerrankin meillä oli mahdollisuus päästä treenaamaan kahdella veneellä ja koska tälläinen mahdollisuus suotiin niin pakkohan se oli käyttää hyväksi! Toteutimme treenin siten, että minä ja Tero treenaisimme matalaa raipoilla ja Pasi keskittyisi syvemmän veden vetoon kelkoilla. Aloitimme kalastuksen noin kahdeksan aikoihin ja päivä jäi valitettavan lyhyeksi illalla olleen soutu-uistelu cupin päätöskilpailun takia.

Tero ja minä huomasimme heti lähtöön, että ainakin ahven on otillaan, mutta valitettavasti sille on arvottu kertoimeksi vain yksi. Keli oli hauelle hankala, tyyni ja aurinkoinen ja täten ensimmäisen mittahauen saamiseen kesti aikaa lähes kaksi tuntia. Tässä ajassa Pasi oli syvältä saalistanut kymmenen alamittaista kuhaa. Vaikutti siis, että tiedossa olisi erittäin vaikea kikpailu meille.


Kaikki voi tosin muuttua ja niin tapahtui tälläkin kertaa, sillä aurinko laittoi itsensä pilveen ja samassa pieni ukkosrintama meni järven ylitse ja "ikävä" kyllä tämä laukaisi hauen syömään rajusti ja pienessä hetkessä koukutimme liiankin monta komeaa mittahaukea. Paikka oli siis löytynyt ja emme uskaltaneet enempää vetää tätä laitaa.

Kyselimme Pasilta hänen saaliistaan, mutta Pasi oli kerinnyt jo lähteä hoitamaan soutu-uistelun järjestämistehtäviä. Eikä myöskään onnistunut saamaan ainuttakaan mittakalaa, joten oli selvää, että kisassa lähtisimme matalaan. Teron kanssa vedimme kolmeen asti ja yhteensä veneessä kävi n. 50 haukea joista 10 mittaa ja näiden lisäksi 9 mitta-ahventa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti