perjantai 22. elokuuta 2014

Häme-Cup, Arska-uistelu treeni II

Vuorossa oli Arska-Uistelun toinen treeni, jossa oli tarkoituksena loiria syvempiä vesiä kuin edellisessä treenissä. Mutta tottakai käydä myös katsastamassa sunnuntain treenistä jääneet potentiaaliset matalan paikat. Viikolla olleet sateet olivat nostaneet vedenpintaa hieman ja kylmennyt sää oli myös laskenut veden lämpötilaa kolmisen astetta. Toivoimme siis tämän parantaneet hauen ottihalukkuutta tai ainakin vauraamman hauen, sillä silppu tuntui syövän, jonkin verran viime viikonlopunkin aikana.

Aloitimme uistellen 2,5-4m vettä ja rojut olimme pudottaneet n. kolmeen metriin. Ensimmäinen linja ja samanlaista silppuhaukea kyytiin kuin viime vkl aikana. Seuraava paikka eikä vieläkään muutosta kalankokoon. Kolmas paikka ja vieläkin samanlaista silliä kuin aikaisemmistakin paikoista. Tämän jälkeen tuplat irti ja siirtyminen sinkuilla vetoon ja matalempaan veteen. Ja sattui vielä sellainen vahinko, että tämä ensimmäinen matalapaikka antoi heti mittahauen! Tämä tuntui heti helpolta, mutta tästä eteenpäin tilanne hankaloitui huomattavasti, sillä ei näitä mittahaukia matalastakaan nostettu kuin suokuokalla. 
Muitakin oli treenimässä

Kalat ja varsinkin ne mittakalat olivat edelleen tiukassa, mutta jollain tavalla silti tuntui, että hauki söi lujempaa kuin viime viikonloppuna eli luultavasti silppua tuli kappalemääräisesti enemmän. Emme myöskään vetäneet viime sunnuntain paikkoja, sillä huomisessa kilpailussa jokainen mittakalat on kultaakin kalliimpi, eikä yhtäkään ole varaa ronkkia näin edellisenä päivänä pois. Treenata täytyi siis erittäin varovaisesti, emmekä uskaltaneet mittahauen tullessa uistella aluetta yhtään tarkemmin vaan luotimme, että alueelta löytyisi muitakin kaloja huomisen kisan aikana.

Päiväksi luvattu sade ei myöskään saapunut paikalle vaikka odotin sen saapuvan tuulen kanssa ja saavan hauen edes pienimuotoiseen syöntirysäykseen. Tämä on toisaalta ehkä hyvä, ettei se saapunut näin treenin aikana vaan toivon mukaan huomenna kilpailussa on mahdollisimman "hyvä" eli siis normaalille ihmiselle huono keli ja täten haukia saisi nostettua poteista kyytiin edes hieman tätä päivää paremmin, sillä tänään hauet tulivat niin eripuolilta järveä kuin vain olla. Päivän ainoan syöntirysäyksen aiheuttivat ahvenet, iskien kahteen vapaan yhtä aikaa. Paikkakin on vielä sellainen mistä en usko ahventen katoavan mihinkään, sillä ne eivät pääse helposti paikasta pois. Tosin luultavasti häiriintyvät kilpailun aikana todella nopeasti, mutta toivon mukaan tästä paikasta onnistumme nostamaan edes pari mitta-ahventa.
Körmyä!

Koko päivän tulos järvellä oli yhteensä 8-10 mittahaukea ja 3 ahventa. Ja hankalaksi asian tekee vielä se, että hauet olivat juuri ja juuri mittoja, joten niistäkään ei painoa mitenkään mahdottomasti kerry. Noh, huomenna yritämme laittaa kaikkemme kovia Hämeenmiehiä vastaan ja taistelemme viimeiseen minuuttiin asti! 

Päivän päätteeksi kävimme vielä Korjaushitsaus Koskisella hitsauttamassa Kuortane-uistelussa paukahtaneen telineen kuntoon, sillä täällä takuu pelaa! Samalla lisähitsautimme muutkin telineet varmuuden vuoksi.
Ammattitaidolla, Korjaushitsaus Koskinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti