perjantai 16. toukokuuta 2014

Pohjanmaa-Cup Alajärvi treeni II

Tänään käytiin siis vetämässä kauden Pohjanmaa-Cupin avauskilpailuun toinen ja tärkein treeni. Kilpailu käydään siis Alajärvellä huomenna ja olimme kaikki saaneet tämän perjantai päivän vapaaksi töistä. Pystyimme siis treenaamaan koko miehistöllä eli Tero, Pasi, Aleksanteri ja minä itse. Laskimme veneen n. klo 9:30 ja lähdimme samantien uistelemaan ja kiertämään järveä.
Keulamiehille nyt asennettu kaiku!

Koska viime kerran treenistä oli aikaa jo pari viikkoa, niin päätimme käydä myös edelliskerran ottipaikat läpi, sillä niihin ei enää tällä aikavälillä ollut luottoa ja olihan mahdollista, että joku on ne voinut käydä jo omissa treeneissään tyhjentämässä. Keli oli tuulinen ja pilvinen ja ilmassa oli pientä sateenuhkaa. Vieläkään ei siis lämpötila ollut sellainen, että shortseja tarvitsisi kaivella kaapinpohjalta. Tarkoitus oli siis kartoitella järven vanhoja ottipaikkoja ja koittaa tietenkin myös etsiä uusia mahdollisimman paljon. Tietenkin samalla uistinten mallit ja värit käytiin vielä lävitse ja yritettiin virittää ne viimeiseen iskuun huomista taistelua varten. Tiedossa oli siis toiminnantäyteinen päivä järvellä ja paljon vielä tekemistä ennenkuin pystyisimme levollisin mielin lähtemään kilpailuun.

Eli aloitimme uistelun heti laskupaikan tuntumasta. ( Kyseessä ei ole sama laskupaikka kuin kilpailun lähtöpaikka). Ennakkokäynnin mukaan ensimmäinen alue tulisi olemaan lähes kalaton, eivätkä nämä viime kerran luotailut olleet väärässä, sillä alkuun tuntui taas mittakalojen saaminen olevan vaikeaa, mutta koko ajan piti toistella itselleen, että ei meidän vehkeissä ollut vikaa, sillä emme edelliselläkään kerralla saaneet kaloja näiltä alueilta. Ja kun plotterissa näkyi täpliä mittahauista niin kyllä silloin onnistuimme näistä paikoista tänäänkin mittakaloja käyttämään veneessä. Syönnistä sanottakoon sen verran, että ei kala ollut lähellekkään niin hyvällä purulla kuin pari viikkoa sitten, sillä paljon kaloja irtoili ja muutenkin mittakaloja ei tuntunut nousevan yhtä hyvää tahtia kuin silloin aikoinaan.
Pasi the pyttipannu ja uusi lusikka

Koska tänään aikaa oli varattuna treeniin kaikilta todella paljon niin tarkoitus oli vetää järveä tarkasti lävitse ja etsiä paikat mistä meidän vehkeillämme kalaa nousisi. Myös pari viime vuoden treenipaikkaa antoivat jonkin verran kalaa, joten alkoi todellakin tuntua siltä, että kala oli pitkälti samoilla paikoilla kuin viime vuonnakin. Värimaailma ei myöskään paljoa vaihtunut ja myös uistinmallit pysyivät aikalailla samassa. Tosin eipä näissä runkkutouhuissa meillä viehevalikoima ole kauhean laaja, joten harvoin nämä "ottipelit" vaihtuvatkaan täysin.

Yhteensä treeniveneitä oli järvellä arviolta 7-10, joista kelkkaveneitä hieman alle puolet. Suuri osa siis veti raipoilla ja oli selvää, että kaikkien ottipaikat tultaisiin koluamaan moneen kertaan. Hetken killuttelun jälkeen löysimme itsemme lahdesta, joka on haukipaikkana kaikkien tuntema ja täältä löysimme myös kolme muuta venekuntaa treenaamassa. Näimme myös erään venekunnan onnistuvan kerroinhauen haavitsemisesta meidän kannalta oikeana päivänä. Myös täältä kaikkien tuntemasta tietopaikasta muutama mittakala nousi ja myös muut venekunnat näyttivät joitain mittakaloja nostelevan. Valitettavaa tosiaan on, että tämä paikka on monien tiedossa ja tulee olemaan ruuhkainen. Tosin jos kalaa riittää niin mikä jottei Busterin keula täälläkin niitä mättäitä...
hauki 4,8kg

Täältä jatkoimme rantoja pitkin kohti meidän "omaa" veneenlaskupaikkaamme ja tänne matkalla oli jäljellä vielä pari mahdollista ottipaikkaa. Valitettavasti kova tuuli teki tarkasta kalastamisesta näillä alueilla hankalaa, joten emme pystyneet aivan täysin näitä paikkoja vetämään. Minkäänlaista kunnollista paikkaa, emme näiltä alueilta löytäneet, mutta pari reipasta parin kilon haukea onnistuimme saamaan. Ikävä kyllä oli eroa näillä hauilla monta sataa metriä, joten vaikea on sanoa kannattaako tänne huomenna suunnistaa. Nostimme veneen n. klo 18:00 ja kerkisimme tässä ajassa kiertämään lähes koko Alajärven.

Kyllä kala tuntui olevan aivan kohtuullisella syönnillä, mutta saa nähdä mitä huomisen pilvettömältä taivaalta paistava aurinko tekee syönnille. Uskoisin, silti voittopisteiden nousevan 30-40 000p, sillä aina joku tätä isompaa haukea täältä löytää. Tulossa on siis todella mielenkiintoinen päivä ja on todella mielenkiintoista nähdä, kuka pystyy Alajärvellä eniten kalaa ruumentamaan. Onnistuvatko viime vuoden tapaan kelkkamiehet nostamaan kerroinkaloja laatikkokaupalla vai meneekö voitto puskarunkkareille nippanappa mittakaloilla. Joka tapauksessa me ainakin yritämme kaikkemme, että Rajalan venekunnan uskomaton lento viime kaudelta loppuisi, mutta lieneekö tämä mahdotonta, sen näyttää huominen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti