lauantai 17. toukokuuta 2014

Pohjanmaa-Cup Alajärvi: kilpailu

Eilen siis treenattiin tämänpäiväiseen kilpailuun pitkä päivä ja omasta mielestämme löydettiin muutama hyvä piste mistä kalaa olisi mahdollisuus loiria kisassa. Treenin lopussa löysimme erään alueen mistä pamahteli muutama tosi hyvä kala ja silmäpuntarin mukaan eräs pyörähdys saattoi olla kerroinkalan aiheuttama. 


lähtötunnelmia
Itse kisa-aamu valkeni lähes rasva-tyynissä kelissä ja aurinkokin mollotti pilvettömästä taivaalta, joten pienenä pelkona oli että kala saattaa väistää venettä eilistä kauemmas, säippävehkeiden saavuttamattomiin. Onneksi tuuli kuitenkin voimistui ennen kisan alkua, joten mahdollisuudet kelkkamiehiä vastaan taas oleellisesti paranivat. Kisataktiikaksi muodostui treenin perusteella neljän pisteen läpikäyminen ja ensimmäinen piste sijaitsi erään saaren lappiossa, josta treenien perusteella oli odotettavissa valtaisaa vapojen taipumiskonserttia. Kohteeseen päästyämme huomasimme olevamme yksin ja tulkitsin poikien ilmeistä että heidän mielessä pyöri vain ja ainostaan sanat, nyt otetaan POTTI pois kuleksimasta. Arvaattekos tuliko sitä pottia, no ei. Paikka kusi täysin ja igloossa kopisi reilun tunnin tuskan jälkeen kaksi mittahaukea ja vapojen taipumisskonsertin C-duurissa aiheutti lähinnä ilmojen lämpenemisen takia, yhdessä yössä pisteeseen kasvanut uunituore helevatun sitkeä järvikorte:-) 


Odotellaan lähtölaukausta
No ymmärrettiin siirtyä pisteeseen kaksi, josta eilen pamahti muunmuassa tuo kuvassa näkyvä 4.8kg tuubi. No paikka numero kaksikin petti täysin, ei edes alamittoja tärähdellyt kyytiin ja nyt alkoi jo allekirjoittaneellakin mennä epätoivon puolelle kun kaivoin käteeni hornettien alle piilottamani Rapalan minnow spoonin ja olin aikeissa laittaa vekottimen pyyntiin mittojen toivossa. Onneksi Eeron uhkaus väkivaltaisesta veneestäpoiistumisestani kuitenkin selvensi järkeni ja ymmärsimme siirtyä paikkaan kolme mikä oli tuo silmäpuntari-kerroinkala-pyörähdyspaikka. Ja nyt alkoi Lyyti kirjoittaa, heti mitta kyytiin ja meno jatkui. Saimme hirveässä ristiaallokossa saalistettua kyytiin lähes 15 mittahaukea seuraavan parin tunnin aikana ja tämähän oli täysin penkin alle menneen alun jälkeen HUNAJATA, HUNAJATA:-) Paikan hiljennyttyä kävimme katsastamassa pisteen neljä joka oli eräs lahti josta eilen paukkui alamittojen seasta yllätävänkin hyvin mittakalaa.

 No lahdelle päästyämme huomasimme, että paikassa oli kaksi muutakin venekuntaa ja toinen venekunta oli eräs nimeltä mainitsematon Hauki EM voittajavenekunta ja toinen venekunta oli eräs nimeltä mainitsematon moninkertainen Hauki EM mitalisti venekunta joten peli oli selvä tämän paikan osalta, yksi mitta kyytiin ja takaisin aloituspaikaan josta saimme yhden mittakalan ja lopuksi kävimme vielä tuossa 15 mitan paikassa josta saimme "kaivettua" vielä 4 mittaa. 



Kisa alkoi olla pulkassa ja siirryimme rantaan ja kuten arvata saattoi kerroinkaloja oli siunaantunut lähes jokaiselle selkävetäjälle ikään ja sukupuoleen katsomatta ja tiesimme että ilman bonuskalaa ei bodiumille asiaa ole. Kisan voitto meni parin kerroinkalan saattelemana  seuratoverilleni Harjun Tonille noin 46000 pisteellä, hatunnosto kaverille hienosta suorituksesta! Oma pistemäärämme oli noin 30000 ja sijoitus 9, lievä pettymys tuo kieltämättä oli, mutta toisaaalta kokonaiscuppia ajatellen pisteitä kuitenkin ropisi tilille kohtuu määrä. Kisan tiimellyksesssä huomasimme, että Teron veneen moottorin tehot alkavat loppua vääjäämättä nykyisen kokoonpanomme painosta joten viimeistään ensi kaudelle moottori on päivitettävä isoimmaksi. Viikon päästä suuntaamme helatorstaina olevan Keski-Suomi cupin osakilpailun treeneihin Keurusselälle. Näihin kuviin ja tunnelmiin...
-Varakippari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti