lauantai 24. toukokuuta 2014

Keski-Suomi Cup, Keurusselkä Treeni I

Tänään siis oltiin testaamassa paikkoja Keski-Suomi Cupin ensimmäiseen kilpailuun Keurusselällä ja tällä kertaa olimme vajaalla miehistöllä liikenteessä, sillä Pasi ei tällä kertaa kerinnyt lähtemään mukaan. Tälle viikonlopulle ei ollut siis mitään kisoja luvassa, joten päätimme, että nyt olisi hyvä hetki käydä ruumentamassa pari päivää lähes oudoilla vesillä ja testailemassa kelpaavatko Pohjanmaalaiset kapulat Keski-Suomalaisille hauille ja ahvenille. Siksi lähes tuntematon, koska viime syksystä kävimme vetämässä pienen lenkin täällä ja onnistuimmekin saalistamaan hieman haukea.

Viime vuoden tuloksien perusteella oli selvää, että kilpailu on täysin voitettavissa matalasta, joten päätimme käyttää nämä kaksi päivää pelkästään raippojen kanssa heilumiseen. Tosin vaikeaksi tämän asian tekee se, että aikoinaan raippamiehet pärjäsivät hieman liiankin hyvin ja tästä eivät kelkkamiehet ilmeisesti pitäneet, sillä nykyään kaikki lahdet on rajattu pois. Tai oikeastaan kaikki missä edes hieman jonkinlaista vesikasvillisuutta esintyy enemmän niin oli oli rajattu pois. Tästä emme siltikään lannistuneet vaan päätimme sitkeästi etsiä kalan vaikka väkisin.
komea mittakala

Aloitimme uistelun n. klo 09:30 heti veneenlaskupaikan tuntumasta ja päätimme, että tänään ensimmäisenä päivänä treenaisimme järven länsireunan ja suuren osan selällä sijaitsevista saarista. Vedimme kahdeksan setillä ja kelin ollessa paahtavan auringon johdosta vaikea ainakin matalassa, emme odottaneetkaan kauheaa pauketta vavoissa. Ja koska nämä matalapaikat ovat rajattu pois niin päätimme treenata niin tarkasti kuin mahdollista, sillä kisassa tulisi jokainen mittakala olemaan kullan arvoinen.

Ensimmäinen reuna jota vedimme antoi kuitenkin heti kuvan, ettei kala aivan millään kaikkein huonoimmalla syönnillä ole vaan heti muutama komea mittakala koukutettiin tästä. Tähän ei todellakaan jääty millään lailla pyörimään vaan jatkemaan junan lailla eteenpäin ja etsittiin reunasta lisää kalaa. Jonkin verran sitä löytyikin, kun ronkimme selkämatalia ja saarien laitoja ja mantereen laitoja, mutta hieman vaikeaksi asian teki se, ettei mitään aivan selvää paikkaa osunut heti vaan kalat tulivat sieltä sun täältä. Onneksi yltyvä tuuli vaikutti, sillä kala ei ollut aivan mahdottoman arkaa ja pelännyt venettä.
Komeaa ahvenenkörmyä

Seuraava reuna ei antanutkaan niin hyvin sillä kaksi tuntia pyristelimme tätä erästä laitaa menemään ja onnistuimme tarttumaan tällä aikaa säälittävät kolme mittakalaa. Tosin kokonsa puolesta nämä kolme olivat hyvänkokoista, suurimman jäädessä tuplahauesta vain 50g. Ja kaksi muutakin olivat parin kilon kaloja. Harmittavan harvaan vain näitä kaloja oli taivuttamassa vapoja. Ja kun tämä reuna vedettiin loppuun lähdimme selällä oleville saarille.
4950g 

Valitettavasti näistä "selkäsaaristakin" osa oli rajattu siten, ettei niitä voinut täysin vetää. Kala oli selvästi tehnyt myös pientä liikettä ulos rannoista, sillä täällä kalantulo jatkui samanlaisena kuin "ykkösreunassa" eli kaloja nousi tasaiseen tahtiin, muttei kuitenkaan mitään pottipaikkaa löytynyt. Lopetimme uistelun seitsemän tunnin jälkeen ja yhteistulos oli parikymmentä mittahaukea ja hieman alle kymmenen mitta-ahventa. Odotettavissa on siis ihan kohtuullisen kalainen kilpailu ja uskon näin ensimmäisen treenipäivän perusteella, että voittotulos tulee olemaan n. 30-40 000p.
Kiville mentiin että kolisi ja taas joutui uimareissulle

Huomenna on aika lähteä siis ruumentamaan jäljellä jääneet paikat eli itäranta ja muutama paikka etelässä. Tulossa on siis pitkä päivä matalassa ja nyt olisi aika jo löytää edes hieman kalaa, joka olisi parveutunut, eikä vain sieltä täältä iskeviä satunnaisia sokeita haukia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti