tiistai 10. kesäkuuta 2014

Pohjanmaa-Cup, Evijärvi Treeni II + Vimpeli Treeni I

Evijärvi:
Eli olimme ottaneet jokainen perjantain vapaaksi töistä ja tiedossa oli kova päivä Evijärvellä, jossa siis järjestetään Pohjanmaa-Cupin toinen osakilpailu. Keli oli treenissä siis tyyni ja aurinkoinen, joten ei viime kertaisen treenin perusteella ainakaan syönnit pitänyt parantua. Tarkoituksena oli siis ajaa kaikki paikat, joita emme viime kerralla kerinneet uistelemaan, joten lääniä riitti todellakin koko päiväksi.

Aloitimme uistelun arviolta kello 08:30 ja lähdimme vetämään kuuden setillä, johon kuuluivat siis keulafemma, kutonen ja takanelonen/kakkonen. Tämä kakkos/neloshomma sen takia, että näkisimme kumpaan vapaan kalat iskisivät paremmin. Jo heti alusta asti huomasimme, että ei se kala todellakaan ollut innostunut vallitsevista olosuhteista ja kalojen saaminen oli todellakin kiven alla, vaikka tosin treeniä vedimmekin. Yksi treenin tärkeistä asioista oli myös selvittää, millä otilla tämä kohuttu ahven oli, sillä hauki ei todellakaan syönyt, joten kenties ahvenella olisi voinut tässä kilpailussa pärjätä.
EI kestä niin ei kestä ja toinen paukkui vielä kisassa.

Aloitimme uistelun eräästä matalasta lahdesta, josta on monesti saatu suuria haukia tässä kilpailussa. Tämä lahti ei antanut ainuttakaan mittakalaa, joten päätimme jatkaa vain päättäväisesti eteenpäin ja etsiä ne kalat vaikka kiven ja kannon alta. Tai ainakin kiven, koska täällä näitä riittää toden teolla. Seuraavaksi oli vuorossa jokisuu, josta onnistuimmekin ensimmäiset mittakalat saamaan. Nämä olivat ahvenia jokainen joita oli kokonaiset kolme kappaletta. Jatkoimme tästä ruumentamista päättäväisesti eteenpäin.

Järvellä oli tosiaankin kalojen osalta todella hiljaista ja voisi sanoa, että todella hiljaista. Kiersimme lähestulkoon kaikki järven loput ranta-alueet ja tämän kaksitoistatuntisen päivän jälkeen emme onnistuneet löytämään kuin kaksi ahvenpaikkaa. Tästä siis todellakin tiesi, ettei kala syö lähestulkoon ollenkaan tai sitten olemme keskittyneet aivan vääriin asioihin koko treenin ajan. Yhteensä mittakaloja nousi kuuden hauen ja parinkymmenen ahvenen verran. Tämän jälkeen suuntasimmekin meidän mökillemme ja aloimme luomaan kilpailupäivän taktiikoita pienen grillauksen ja saunomisen ohella. Ja täytyy samalla myös kiittää seurasta kaikille osallistuneille!
Grillipotti

Kilpailuaamuna kävimme vielä Teron ja Allun kanssa heittämässä parin tunnin lenkin järvellä ja taisimme jopa onnistua mittahauen ja ahvenen kepittämisessä.
Vimpeli:

Sää oli lämmin ja aurinkoinen ja vuorossa oli meille ensimmäinen päivä kelkoilla tänä vuonna, missään treenissä. Tavoitteena oli siis käydä hieman kartoittelemassa Lappajärven ottipaikkoja ensi viikonlopun rientoja varten. Viime vuonna onnistuimekin hieman löytämään kalaa kamalasta säästä huolimatta, joten kenties tänäkin vuonna jostain se kala onnistuttaisiin kaivamaan.

Ja jälleen täytyi nöyrtyä siihen, ettei se kala vain syö tällä hetkellä, sillä vaikkakin parempia raippamiehiä olemme, niin kyllä lankuilla vetokin onnistuu edes hieman ja odotimme kyllä paljon parempaa saalista treenissä. Ensimmäiset kolme tuntia vedimme 4-6m vettä ja koitimme löytyisikö kalaa tästä syvyydestä. Ensimmäinen paikka antoi heti mittakuhan, mutta siihen sekin sitten jäi. Tämän ensimmäisen reunan jälkeen hiljeni toden teolla tässä vesimassassa, joten oli aika vaihtaa vettä syvemmäksi.
Pasin kauden avauskuha
Mittakuha

Seuraavat kolmisen tuntia vedimme 6-10 vettä ja yritys oli siis löytää kuhaa tällä kertaa hieman syvemmästä. Ja taaskaan ei suoranaista paukkumista tapahtunut vaan tämän kolmituntisen aikana emme onnistuneet saalistamaan ainuttakaan mittakuhaa. Eli ei tämä ensimmäinen kelkkapäivä meille tuottanut oikeastaan minkäänlaista kuvaa tuosta järvestä tänä vuonna. Viime vuonna tosin treenipäivä oli vielä kauempi, koska olimme Teron kanssa Fasterilla 1,5m aallokossa seilailemassa, eikä tuosta suoraan sanottuna tullut lasta eikä p*skaa.

Sunnuntain tulos oli siis yhteensä yksi mittakuha ja kolme mittahaukea, joista suurinkaan ei tainnut olla edes kahta kiloa. Tulossa on vielä säänkin puolesta haastava kilpailu, sillä jotkut ennusteet ovat povailleet kisapäivälle huimia lukemia. Noh, täytyy kai lähteä lauantaina yrittämään jos Vimpelissä kävisi samanlainen tuuri kuin viimekin vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti