lauantai 12. huhtikuuta 2014

Uistelukausi avattu!

Olen viime vuosina aloittanut uistelukauteni yleensä Ähtärinsalmesta, jossa olen rassannut taimenia huhtikuun lopussa. Mutta tänä vuonna, kun jäät päättivät ottaa jalat aleen niin kausi alkoi 12. huhtikuuta. Siis näillä leveysasteilla ainakin itselleni harvinaisen aikaisin. Kausi siis alkoi tänään eräältä Pirkanmaalaiselta järveltä, mutta ei vielä "isolla veneellä" vaan soutuveneelläni jossa perässä 2,5hp jammu.
Syy miksi useista kivistä löytyy sinistä väriä...

Säipät olivat leväällään kellon ollessa 09:30, eikä aikaa kulunut montaakaan minuuttia, kun kauden ensimmäinen uisteluhauki pärskähteli jo pinnassa. Tämän jälkeen sitten hiljenikin veneessä, sillä seuraavaa haukea yritimmekin veneeseen kymmeniä minuutteja. Ja todella harvaan tuntui haukia nousevan veneeseen tästäkin eteenpäin. Vaikka kuinka yritti väriä ja mallia vaihtaa, niin ei tuntunut haukea nousevan millään vaan kalalaatikko pysyi kevyenä.
Avaushauki

Viitisen haukea olimme nostaneet pariin tuntiin veneeseen ja tämän jälkeen huomasimme eräällä lahdella pienen "käytävän" joka johti vielä pienempään lahteen ja päätimme käväistä täällä yrittämässä. Eli JiiCeen femmat ylös ja sisälahteen. Ja aluksi tämäkin lahti vaikutti tyhjältä ja lahden perukka liian matalalta, jopa meille. Mutta sitten hetkeä ennenkuin oli aika kiertää takaisin täältä sisälahdesta niin takavapa taipui kohtuu mukavan oloisesti. Haaviin otettiinkin 3,5kg hauki ja tämä sai hymyn suulleni, sillä en odottanut vielä näin aikaisin saavani yhtään yli kahden kilon kalaa. Ja kermaksi kakun päälle, kun tämä ottivaappu oli saatu takaisin vetoon niin samanlainen tärppi ja kala haaviin. Ja taisivat nämä hauet olla veljeksiä, sillä puntari osoitti painoa näille "poranoukille" painoa täsmälleen saman verran! Enempää ei tästä sisälahdesta kalaa noussut muutamalla kierroksella, joten oli aika jatkaa menoa.

Ja kuten epäilimmekin jo karttaa katsomalla edessä olevat rannat eivät olleet ollenkaan kevätpaikkojen oloisia. Yli kilometrin vedimme tätä karua rantaa ja sitten päätin laittaa moottorin kaikki hevosvoimat pauhaamaan ja teimme pienen siirtymän paikkaan, joka näyttäisi kartalta edes hieman kalapaikalta. Kohteena oli isohko ja matala lahti, josta lähti pieni joki. Paikka vaikutti aluksi täysin rouhittuneelta, mutta onneksemme alueelta löytyi myös kortteikkoa, jossa pystyi edes hieman uistelemaan. Kyseinen lahti oli pieni pettymys, sillä hauet joita täältä saimme olivat selvästi pienempiä kuin aiemmat mitä olimme saaneet muualta päin järveä.
Soutuvenesetti

 Tämän jälkeen alkoikin olla järvi jo kierretty kokonaan ja päätimme suunnata keulan kohti rantaa jossa olimme n. 16:30. Kala ei vaikuttanut olevan todellakaan millään parhaalla syönnillä, mutta paikka silti ylitti odotukseni, sillä en uskonut todellaan, että saisimme vielä näin aikaisin keväällä yhtään yli kahden kilon haukea. Nyt näitä yli kolmen kilon haukia tuli kaksin kappalein. Yhteensä laatikkoon kertyi haukia arviolta 15kg, eli olen ihan kohtuu tyytyväinen kauden avausreissuun. Ja reissun yksi hyvä puoli oli myös, että yksi uusi Hornetin väri tuntui pelittävän tappavan tehokkaasti ja odotankin, että ainakin tämä väri tulee tekemään veritekoja tämän ja tulevien kausien uistelukisoissa. Huomenna jatkan kauttani, mutta paikkaa en ole vielä valinnut.
Päivän saalis
- Eero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti