lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pääsiäisuistelua osa II

Koko eilisen illan sormia syyhysi ja oli vaikea olla aloillaan, sillä tänään oli tiedossa tämän kauden ensimmäinen uistelupäivä isolla veneellä! Olimme valinneet kohteeksemme Karviajärven, joka on meille kaikille entuudestaan jo tuttu, sillä olemme käyneet täällä jo useana vuotena kisoissa ja vielä onnistuneet löytämään silloin tällöin jotain vaa'alle viemistäkin. Ja päätimme tietenkin vetää koko päivän raipoilla ja testailla talven mittaan hommaamiamme vehkeitä ja välineitä.
valmistautumista 

taakse tehty pakkiteline (Korjaushitsaus Koskinen)
hieman kuvaa telineistä (Korjaushitsaus Koskinen vastaa tuplakaiteista)







Aloitimme uistelun klo 08:30 ja keli oli puolipilvinen ja pieni viima rikkoi järven pinnan. Olimme tällä kertaa neljästään veneessä (Minä, Tero, Pasi ja Aleksanteri) ja päätimme uistella kymmenellä vavoilla.  Aloitimme uistelun eräästä lahdekkeesta, josta viime vuonna syksykisassa saimme eniten kalaa ja täältä päätimme edetä kohti pohjoista ja niitä paikkoja josta pari vuotta sitten voitimme kevätkilpailun Pasin kanssa. Eli ei muutakuin setti vetoon ja ruumentamaan haukipottia veneeseen. Heti ensimmäiset viisi minuuttia antoivat pari kalaa takavavoilla, mutta tähän tuntui tämä paikka hupenevan. Uusi lenkki ja tällä kertaa Pasin puolen vehkeet nostivat kyytiin haukia. Ja tämän jälkeen tiesimmekin, että kyllä hauki oli ainakin jonkinmoisella syönnillä. Kolmas lenkki tällä lahdella ja tyhjää, joten oli aika jatkaa eteenpäin kohti pohjoista.
setti takaa...

... ja edestä
Vähän matkaa edettyämme alkoi käymään pauke veneessä, mutta tällä kertaa ne eivät olleet kivet veneenpohjassa vaan tällä kertaa syynä olivat hauet veneen pohjalla, joita alkoi nousta veneeseen kovaa kyytiä ja kokokin oli raippamiehelle todella mahtavan kokoista reipasta kisamittaa (55cm+) ja sekaan nousi todella komeita körmyjä joista tämä järvi on tunnettu eikä todellakaan turhaan! Huomion arvoista oli myös se, että kalat olivat todella pienissä poteissa, mutta aina, kun harava tälläiseen osui niin alkoi kalaa nousta toden teolla veneeseen.
Rapeampaa kalaa

Olimme parin tunnin aikana edenneet alueelle, mistä tämä kevätkisan voitto tuli ja odotukset tätä paikkaa kohti olivat kovat, sillä silloin saamamme kalat olivat todella komeita, suurimman kalan ollessa yli 8kg. Ajattelimme, että nostaisimme täältä samankokoisen kalan, mutta tällä kertaa käyttämättä potkuria väsytyksessä, vaikkakin se on hyvä keino esisuomustaa hauki. ( Tässä kyseisessä kevätkisassa pakitimme kohti tätä kyseistä 8kg haukea ja ajatuksemme oli, että näin olisi helppo haavita tämä mörkö, mutta homma ei mennyt aivan niinkuin ajatus oli, sillä hauki tekikin syöksyn suoraan potkuriin ja suomusti/tainnutti itsensä)  Mutta tällä kertaa ei tämä kohta antanut kuin muutaman pikkuhauen. Lähdimme siis vetelemään kohti etelää järven toista puolta eikä aikaakaan, kun Pasin puoleinen keulafemma taipui ja vedessä pärskähti. Arvioimme vedessä pyörähtäneen viherkyljen kooksi 5-7kg, mutta ennenkuin kalaa päästiin edes kunnolla väsyttämään lensi uistin jo sen suusta pois ja hauki jatkoi tyytyväisenä matkaansa. Uusi lenkki kohdassa, mutta ilman minkäänlaista kalakontaktia eli matka jatkuu.
Pasi ja päivän suurin

Matka kohti etelää jatkui ja satunnaisia pieniä kalapotteja löytyi sieltä täältä, ja näistä osa antoi todella rapeaa haukea ja täytyy myöntää, että menetin jo paikantajun eräässä vaiheessa, kun kalaa nousi veneeseen yllättävänkin hyvään tahtiin. Järvelle saapui vetämään myös "Karvian mestari" eli Mäenpään Mika Busterillaan. Hän tuli jutulle ja lähti sen jälkeen uistelemaan, mutta kadotimme kontaktin lähes samantien veneeseen, sillä kalastuksemme oli yllättävänkin keskittynyttä omaan tekemiseen. Matka kohti etelää jatkui, eikä kalantulo hiljentynyt koko aikana. Päätimme uistelun saavuttuamme aivan järven eteläpäähän ja kellon ollessa 15:30.

 Huomenna jatkuu tämä pääsiäisenajan uistelurupeama ja kohteena on jälleen eräs hauistaan tunnettu kohde ja tänne ovat ainakin omat odotukseni korkeat, sillä tältä järveltä olen kalastanut soutuveneellä elämäni kovimmat haukipotit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti