perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäisuistelua osa I

Pääsiäinen ja sen tuomat vapaapäivät ovat nyt todellakin hyötykäytössä, sillä tarkoitukseni on olla vesillä mahdollisimman paljon ja samoihin aatoksiin ovat tulleet myös muut venekunnan jäsenet. Tosin tänään oli Terolla ja Pasilla veneenhuoltopäivät, joten he eivät vielä ymmärrettävästi tänään lähteneet vesille, mutta huomenna lähdemme koko venekunnan voimin ruumentamaan haukea veneeseen.

Mutta itse asiaan! Tänään kohteenani oli eräs Keski-Suomen järvi, joka on viimevuosina tullut meidän tietoisuuteemme suurista kuhistaan. Järvi oli luultavasti auennut pari päivää sitten, sillä selällä oli vielä osa kiinni ja myös osa rannoista oli jopa miestä kantavassa jäässä. Ja samoin oli myös laskupaikka ja soutuvenetä saikin jonkin matkaa lykätä jäätikköä pitkin ennen kuin pääsimme avoveden äärelle.
Veneenlaskua jäätiköllä

Järvestä ei ole olemassakaan minkäänlaista syvyyskarttaa, joten lähdimme aivan omalta muistipohjalta vetelemään pitkin järveä. Vedimme neljällä vavalla ja omalla puolellani vedossa oli Karikon 18cm ja Risto Rap 9cm, kun taas kaverini puolella oli hänen itsevalmistamiaan vaappuja. Olimme siis täysin hupikalassa, joten kummankaan osalta ei olltut mitään paineita saada kalaa ja vielä olosuhteet huomioon ottaen en todellakaan uskonut, että saisimme yhtäkään kuhaa veneeseen. Mitä vielä, ensimmäiset kaksi lenkkiä kuhapaikalla ja veneeseen nousi kauden ensimmäinen uistelukuha! Arviolta 42-44cm päätti ottaa risto-rappiin matalikon laidalta ja päätyi ruokakalaksi. Seuraava lenkki ja taas kala kiinni, mutta valitettavasti irtosi hetken päästä. Seuraavat lenkin täysin tyhjää, joten päätimme siirtyä seuraavalle tunnetulle ottipaikalle. Ja jo matkalla sinne taipuikin vapa luokalle! Kaverini tarttui vapaan ja kuin kirkkaalta taivaatla siima löystyi.. Ja pahinta oli, että kala ei edes irronnut vaan siima jostain aivan käsittämättömästä syystä meni poikki, enkä vieläkään ymmärrä miten tämä tapahtui. Siiman täytyi hangata johonkin terävään kalansuussa tai pohjassa, sillä ei 0,45mm Awa Shima Big Game merkkinen siima voi antaa pienestä vedosta periksi. Noh, samalla, kun sidoin vapaan uutta peruketta osasimme ajelehtia matalikolle ja jouduimme laittamaan veneen täysin stoppiin. Päätimme samalla vaihtaa taktiikkaa ja lähteä tavoittelemaan haukea matalasta vielä hetkeksi.
Kauden avauskuha

Puskahommat alkoivat ihan hyvin sillä lähestulkoon heti rimpuili jo ensimmäinen vesien tiikeri vedessä. Mutta taas hyvä alku tiesi, että loppupäivä menikin aivan miten sattuu. Ajauduimme hetken päästä 10cm veteen ja muutenkin homma meni aivan sähläilyksi pusikossa, eikä kiinnostuskaan enää ollut yhtä kova kuin aluksi. Siirryimme hieman selvempään veteen uistelemaan ja täältä nousi kuin nousikin vielä muutama hauki veneeseen. Yhteissaaliimme oli yhteensä yksi kuha ja viisi haukea, mutta toisenlaisella vedolla olisi kyllä saanut enemmän kuhia, koska tapahtumia oli kuitenkin pari kappaletta saadun kuhan lisäksi. Myös hauki tuntui olevan jonkinlaisella purulla, sillä n. 30min uistelu tuotti kuitenkin viisi haukea veneeseen.
Kyseisen järven kuha viime vuodelta

Huomenna lähdemmekin siis koko venekunnan voimin ruumentamaan Teron veneellä ja ainakin itsellä on kovat poltteet päästä ensimmäistä kertaa tällä kaudella ison ruuhen kyytiin. Odotan myös vesikielellä kuinka hyvin uudet välinehankinnat tuottavat tulosta. Huomenna on luultavasti myös tulossa uutta videota, sillä tarkoitus on testailla uutta action-kameraa, eli nyt muutkin näkevät miten heinää ja haukea nousee meidän venekuntamme voimin matalasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti