lauantai 23. toukokuuta 2015

Pohjanmaa-Cup Evijärvi, kilpailu

Tänään kilpailimme siis Pohjanmaa-cupin toisessa osakilpailussa Evijärvellä, jonne olimme siis treenanneet viime viikonloppuna Alajärven kilpailun ja treenin yhteydessä. Kilpailuun lähdimme todella luottavaisin mielin, sillä ainakin henkilökohtaisesti viime viikonlopun treeni oli kenties paras minkä olen Evijärvelle tehnyt. Eli pelien ja pensseleiden pitäisi olla kunnossa ja ainut mikä hieman haittasi oli vallitseva sääolosuhteet. Keli oli todella kova tälläiselle pienelle järvelle, sillä välillä myrskylukemiin yltyneet tuulenpuuskat tekivät ainakin pikkuveneillä kalastajille todella paljon hankaluutta. Ja samaan yhteyteen saatiin vielä sadetta joka tuntui iskeytyvän kasvoille kuin lasinsirpaleet..

Kipparikokouksen jälkeen lähdettiin liikkeelle ja kerkesimme aloituspaikkaamme ihan hyvin, joten kerkesimme kellutella ja hio'a vielä kaikki ajolinjat aivan viimeisen päälle kuntoon. Ja sitten kello kumahti merkkiin ja loirinta alkoi. Ensimmäiset pari lenkkiä aloituspaikassa tyhjää ja sitten keulafemmaan pamahti hyvä mitta ja eikun haavi heilumaan ja järven vihreä maastopukuista kuningasta igloo täyteen. Valitettavasti vain ensimmäinen paikka ei antanut puoleentoista tuntiin kuin kolme mittaa, joten oli aika tehdä siirtymä kakkospaikkaan.

Kakkospaikka olikin hieman pidempi linja, josta treeneiseimmä vedimme vain palasen, sillä se antoi tasaisen tappavaan tahtiin mittahaukea kyytiin. Heti päästyämme reunaan kiinni alkoi säpinä vedessä ja veneessä kalojen ja miesten toimesta ja kepitimme kyytiin neljä mittahaukea tiheään tahtiin. Hauet olivat vielä kooltaan sellaisia, että mitta-alustaa ei tarvittu. Tämä reuna hiljeni reilussa tunnissa, joten taas oli tehtävä päätöksiä. Joko hyviä tai huonoja...

Eli löysimme itsemme paikasta numero kolme, joka oli lahtialue, jonne tuuli sopi erittäin hyvin. Oikeastaan liiankin hyvin, sillä Busterin pilssi huusi hoosiannaa koko ajan, sillä aallot vyöryivät hyvin keulan yli. kolmospaikka oli täysi pettymys emmekä saaneet ainuttakaan havaintoa mittakalasta, joten oli otettava suunnaksi nelospaikka. Nelospaikka oli saari lähialueella, jonka päätimme kiertää kokonaan. Tämänkin saaren ympäristöstä saimme treenissä aivan hyvin kalaa, mutta kuten normikisassa yleensä tapahtuu, niin tämäkin paikka petti totaalisesti ja jäimme ilman yhtäkään mittaa. Kisaa oli jäljellä tässä vaiheessa pari tuntia, joten kalaa oli todellakin löydettävä!

Tämän jälkeen otimme riskin ja huitaisimme takaisin aloituspaikkaan, joka oli aivan ylivoimaisesti treenien paras paikka. Ei mittoja! tästä lähdimme etenemään rantaa, jota emme olleet vielä kilpailussa vetäneet, mutta tähän reunaan oli uskoa. Lähdimme ylittämään erästä matalaa lahtea ja sitten vesi kuohahti! Pirulainen päästi vain irti, mutta emme päättäneet jättää tätä leikkiä todellakaan tähän vaan heitimme paikassa pari lenkkiä ja sitten uusi kuohahdus! Tällä kertaa taistelu päättyi Kutu Fishing veneen voittoon ja 5,5kg Evijärven vihreää kultaa veneeseen! Alueella pari lenkkiä ja saimme toisenkin kuohahduksen, mutta tätä emme onnistuneet saalistamaan. Tällä kertaa...

Kävimme pyörähtämässä kakkospaikalla uudestaan, mutta reuna oli edelleen hiljainen, joten palasimme tähän kuohintapaikkaan ja lähes heti, kun pääsimme sisään niin hyvä kala kiinni! n. 4.5kg hauki lisää pottiin ja alkoi taas hieman hymyilyttää leveämmin! Tämä alue hiljeni nopeasti, eikä enää mulinaa näkynyt, joten päätimme jatkaa reunaa loppuun asti. Löysimmekin loppuhetkillä hyvän poukaman, josta nostimme kyytiin kaksi hyvää mittaa! Ja kaiken kruunuksi aivan kilpailun viimeisillä minuuteilla nostimme kyytiin mitta-ahvenen. Olimme tyytyväisiä päivän saaliiseemme ja lähdimme hyvillä mielin rantaan.

Uskoimme lipuessamme kohti lähtöpaikkaa, että saaliimme riittäisi nippa nappa kympin nippuun, mutta punnituspaikalla vertailimme hieman muiden saaliita omaamme ja aloimme jo ajatella, että tällä potilla saattaa, jopa hieman pärjätä tänään. Yhteistuloksemme liikutti vaakaa ja laskinta numeroihin 32 195p ja näillä irtosi Evijärvi-uistelun kakkossija! Mahtava sijoitus kovatasoisessa kilpailussa. Voittajaksi vetivät JÄLLEEN KERRAN, Isä, Poika ja Pyhä henki, eli Sillanpään venekunta tuloksella 36 510p. Kolmanneksi tuli Viinikan Tonin venekunta tuloksella 27 820p
Lopulliset TULOKSET
Kiitos Kutu Fishing

Huomenna otammekin Teron kanssa suunnan Keuruuta ja lähdemme summan mutikassa vetämään Keurusselkä uisteluun, joka onkin Keski-Suomi cupin avauskilpailu. Tosin reissuun meinasi tulla lievä, mutka matkaan Teron rummutettua tänään Evijärvellä potkurin ennennäkemättömään muotoon, mutta onneksi otimme suunnaksi vain Korjaushitsaus Koskisen ja hän hyvänä iltahommana takoi propellin uuteen uskoon!
Korjaushitsaus
Korjaushitsaus Koskinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti