maanantai 25. toukokuuta 2015

Keski-Suomi Cup, Keurusselkä I

Yöllisen potkurin korjauksen jälkeen päätimme ottaa siis suunnaksi Keski-Suomen kalarikkaat vedet ja suunnata naapuripitäjään eli Keuruulle yrittämään kuinka täällä hauki olisi purullaan. Ja tänne lähdimme aivan kuin soitellen sotaan, sillä emme olleet kerinneet käydä Keurusselällä ollenkaan treenimässä, joten luotimme täysin viime vuotisiin paikkoihin, jotka löysimme kahden päivän treenireissussa ja kilpailun ohessa. Kilpailu aika oli 10-17 ja lähtö oli siirretty varuskunnan rantaan, jossa oli puitteet järjestää vaikka minkälaiset karkelot, sillä samanaikaisesti pystyi laskemaan, jopa neljääkin paattia. Hieman ihokarvoja tosin paikka nostatti, sillä Teron kanssa vietimme täällä kasarmilla vuodenpäivät. Paikalle oli saapunut viitisenkymmentä paattia ja tasoa löytyi erittäin paljon, jopa Vääksyn Fakiirista lähtien. Tosin olihan meilläkin lisävahvistuksena Korjaushitsaus Koskisen suuri Intiaanipäällikkö eli Koskisen Juha. Ja nyt siis tässä kilpailussa olimme Teron ja tämän Koskisen kanssa kolmisteen.  Kilpailu alkoi puolisen tunnin siirtymällä tuulisissa, mutta hyvinkin aurinkoisissa merkeissä.

Aloituspaikkamme oli tuulen alla oleva pitkä reuna, josta löysimme viime vuonna treenissä todella pitkältä matkalta kalaa. Heti ensimmäinen matalikon pää ja mitta kyytiin ja toinen irti. Tätä reunaa jatkoimme ja onnistuimme nostamaan kyytiin ensimmäiseen tuntiin hyvät kuusi haukea. Tämän jälkeen kävimme läpi pari saaren reunustaa, josta viime vuonna kepitimme hyvinkin haukea, mutta nyt veden lämmön oltua paljon alhaisempi olivat nämä paikat aivan tyhjiä. Tästä taas nokka kohti uusia paikkoja. Nyt kohde oli lahdensuu, josta viime vuonna jallitimme hetken aikaa hyvinkin kalaa. Nyt reuna oli hieman hiljaisempi, mutta ei täysin tyhjä kuitenkaan ja saimme kuin saimmekin joitain mittakaloja tältä reunalta. Tilanne ei aivan katastrofaaliselta tuntunut, vaikka olimmekin jäljessä viime vuoden 35 mitan tahtia.

Kolmas reuna oli jälleen lahden reuna, joka kenties toimi parhaiten viime vuonna. Nyt sama reuna ja onneksemme hauki oli edelleen tällä kohtaa kotona ja nostimme kyytiin monta pulikkaa nopeaan tahtiin. Valitettavaa on vain, että nämä pikkupaikat eivät mahdottomia kestä ja oli aika nostaa busteri plaaniin ja suunnata sitä kalavesille. Ensimmäinen alue minkä kopaisimme oli suuri pettymys. Ei ainuttakaan mittaa. Seuraava paikka sama juttu. Sai täysin samalla myös tuuli oli tehnyt pienen käännöksen ja kenties aiheuttanut sen, että emme viimeiseen pariin tuntiin onnistuneet saamaan ainuttakaan mittahaukea. Tämä oli siis aivan käsittämätöntä. Myöskään alamittaisia haukia ei viimeiseen pariin tuntiin tainnut veneessä käydä yli kymmentä kappaletta, kun taas päivän parhaista haukipottipaikoista niitä roikkui uistimissa yhtä aikaa neljää tai viittä. Olisi siis aivan selvää, että jotain oli syönnissä tapahtunut.

Emme uskoneet, että muutkaan matalamiehet olisivat kauhean paljon kala saaneet, Puntarille päästyämme tämä paljastustui faktaksi. Kala oli ollut todella nihkeällä purulla, mutta meidän puurtamisemme palkittiin onneksi aivan kohtuullisella sijalla. Olimme siis Keurusselkä uistelun kuudensia tuloksella 20 329p joka koostui tasan 19 hauesta. Kilpailun parhaat vetivät kahta kerroinkalaa venettä kohti, joten kärki oli liian terävä. Neljänteen sijaan olisi tarvinnut vain kilon pulikan, jostain rannasta. Yhteenvetona voisi sanoa, että viikonloppu oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti