sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Yöreissu Ähtärinjärvelle & Ahvenvetotreenit Tekojärvellä

Ähtärinjärvi
Viime perjantaisen soutu-uistelukilpailun (tästä Pasilta tulee toivottavasti tarina jossain vaiheessa) pettymyksen jälkeen vaihdoimme alle isomman paatin ja päätimme lähteä illaksi yrittämään kuhaa Ähtärinjärveltä. Toki käväisimme Aleksanterin kanssa koko päivän reissun jigittelyn lomassa, josta pienellä hengähdystauolla jatkoimme siis Ähtärille. Reissussa meitä oli siis Tero, Sanna, Aleksanteri ja minä ja matkalla olimme Teron Busterilla.

Uistelun aloitimme n. klo 18:00 ja vedimme kelkoissa kahdeksaa puolellaan ja kahta takilaa. Aluksi uistelimme paljon lähellä pohjaa ja ensimmäiset linjat olivatkin todella hiljaisia. Vain muutamia pieniä haukia ja kuhia kävi veneessä kääntymässä. Vehkeet oli laskettu menemään 4-5m veteen, jossa viime viikonloppuna ainakin oli kalaa kaiussa näkynyt meidän jigireissumme aikana. Nyt tosin kaiunkin osalta näytti olevan hiljaista.
Peltihauki

Kello kävi, mutta kukaan veneessä ei alkanut hermoilla erittäin huonoa kalantuloa Ähtärinjärvelle. Tämä tosin saattoi johtua, että allekirjoittaneella oli nesteytyspuoli kohdallaan. (Tätä pitää alkaa jatkossakin testailemaan kelkkahommissa, sillä se näyttää kovasti auttavan).Kuudesta yhdeksään asti kalantulo oli siis uskomattoman heikkoa. Tähän asti veneeseen oli nostettu tosiaankin vain muutama alamittainen kuha ja muutama pieni hauki. Puoli kymmenen aikaan vapa kerrankin taipui tavalla, jolla sen olisi pitänyt taipua jo useamman kerran. Komea kuha kyytiin ja tämä herättikin koko venekunnan. Tämän jälkeen onnistuimmekin saamaan muutaman hyvän kuhan tältä alueelta. Ilta myös houkutteli paikalle joukon kanssauistelijoita. Niitä taisi parhaillaan näkyä selällä lähes toistakymmentä eli kyllä monella oli tiedossa mihin aikaan kuha alkaisi täällä syömään.

Illan komein



Kyllä näissä maisemmissa kelpaa, mutta toki saisi se vapa taipua...
Peli ei jäänyt keneltäkään välistä!

Illan edetessä nostimme vehkeitä ylöspäin ja samalla kasvatimme vesimäärää veneen alla. Tämä alkoi myöskin tuottamaan tulosta ja illan pimeinä tunteina nostimme kyytiin muutamia komeita kuhia. Syöntiä jatkui kahteen asti, mutta sitten hiljeni. Joko vedimme kalojen alta tai se ei vain jostain syystä enää syönyt. Tosin haastattelimme erästä uistelijaa, niin hänen mielestään ei kuha ollut millän erikoisella otilla. Tunnin vedimme tyhjää selällä etsien vielä kuhaa, mutta tämän jälkeen päätimme nostaa vehkeet ylös ja mennä kotiin laittamaan pään tyynyyn.
Illan viimeisiä
Liikapuron Tekojärvi

Soutu-Cupin mennessä päin sitä itseään niin on aika ottaa kovat otteet käyttöön ja päätimme lähteä kohti Jalasjärveä ja siellä sijaitsevaa Liikapuron Tekojärveä, jossa pidetään seuraavana perjantaina OP-Pohjola Cupin seuraava kilpailu. Omme ole Teron kanssa ikinä kunnolla täällä pärjänneet, joten järven salat on pakko oppia, että neljäs soutu-uistelu Cupin voitto olisi mahdollinen. Tero ja Sanna tosin jäivät nukkumaan, joten Aleksanterin kanssa nostimme kytkimen kohti järveä ja vene oli pyynnissä kellon ollessa 12. 
Liikapuron ottipaikkoja

Heti jo alkumetreiltä selvisi, että kalaa on saatava hyvin. Haukea ja ahventa alkoi heti nousemaan tasaiseen tahtiin ja ensimmäiseen kahteen tuntiin oli veneessä käytetty jo yli 40 ahventa ja 20 haukea. Toki, jokainen Tekojärvi on rakenteeltaan todella helposti pyydettävä ja tähän vielä lisättynä muutaman vuoden loiriminen näissä matalissa järvissä niin minkäänlaista hapurointia ei ollut missään vaiheessa vaan treeni oli erittäin järjestelmällinen ja voisi sanoa, että jokainen kannon ja kiven kolo käytiin perusteellisesti läpi ja tähän yhdistettynä tarkka kirjanpito saaduista kaloista ja paikoista, niin odotettavissa on loistava kilpailu perjantaille.
Körmyä

Ainut harmin aihe vain on se, että muutkin osaavat nämä järvet. Ja vieläpä erittäin hyvin ja myöskin se, että emme todellakaan olleet ainoita järvellä vaan soutuveneitä näkyi lähes pilvin pimein tässä rummakossa tekee pärjäämisestä perjantaina vielä vaikeamman. Uistelimme järvellä yhteensä kuuden tunnin ajan ja tässä ajassa käytimme veneessä n. 120 ahventa ja n. 70 haukea. Ahventen keskipaino oli arviolta 110-120g ja haukien 300-400g. Eli aikamoiset onkikilpailut on tulossa, jossei syönti muutu millään tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti