torstai 24. heinäkuuta 2014

Pohjanmaa-Cup, Keskisen-Kello Uistelu treeni II

Kävimme tänään torstaina kopaisemassa toisen Toismeren treenin ja jälleen mukana oli myös  ”eräs” tuttava joka ei halunnut nimeään eikä varsinkaan pärstänsä varsin karskeja muotoja yleiseen jakoon tänäänkään:-)  Tällä kertaa testasimme kisakeskuksen rampin ja hyvinhän tuo Fasterin lasku onnistui sieltäkin, kiitos laskupaikan korjauksen. Ennen kuin aloimme ruumentamaan järven pohjoispäätä toden teolla kävimme yrittämässä ahvenen vetoa matalasta tönkkö-vavoilla ja saaliina oli yksi 22.5cm ahvenen riekale. Kävin myös samalla tarkistamassa lauantain kisaa silmällä pitäen läheisen tulijoen sillan laskuluiskan vesitilanteen ja ainakin fasterilla pääsi luiskalta järvelle ilman ongelmia. Lämpömittarin lukema oli eilistä korkeammalla ja kun tuulikin oli lähes olematonta niin tiedossa oli taas varsin hikinen rupeama tällä hienolla järvellä.

Syvälahden kunnostettu laskuluiska


Aloitimme treenin järven pohjoispäästä ja tarkoituksenamme oli tänään loiria matalampia vesialueita Liedenpohjan päässä. Kalaa alkoikin nousta veneeseen huomattavasti rivakampaa tahtia kuin eilen, mutta valitettavasti mittakalat loistivat poissaolollaan. Vaihtelimme vaappuja tiuhaan tahtiin yrittäen löytää sitä oikeaa ottiväriä, mutta taaskaan ei löytynyt minkäänlaista luottopeliä millä mittakalaa olisi alkanut veneeseen kopista. Soitimme jossain vaiheessa päivää Loikkaan Markullekin ja kyselimme hänen kokemuksiaan Toisveden kalojen narraamiseen ja Markulta saimmekin muutaman vinkin ja eikun pakinpohjalta etsimään ”tippi”-uistinta. Pienen haeskelun jälkeen neuvotun värinen Hauki-Loikas löytyikin ja ei muutakun vaappu vetoon. Vaappu ei ehtinyt olla kuin jokusen tovin hinauksessa kun napsahti ja lujaa ja vapa luokilla. Väsyttelimme kalaa varovaisesti ja oletimme kalan olevan hauki jumputuksesta päätellen. Pikku hiljaa kala saatiin pumpattua veneen taakse ja pintaan nousi tälläinen otus...

Toinen päivä, Toinen mittakala mutta kokoa on!


Taas kerroinkala vääränä päivänä. Arvelimme silmäpuntarilla kalan painavan noin 6-7kg, saimme irroitettua kalan pihdeillä suoraan veteenpäin. Jatkoimme vielä uistelua hetken aikaaa alueella ja heti kun saimme samaisen uistimen veteen iski siihen vielä hyväntuntuinen hauki kiinni ( ei pysynyt kiinni, onneksi:-)). Päätimme rauhoittaa alueen ja lopettaa uistelun tälle päivälle. Treenien perusteella voi jo nyt sanoa, että kisasta ei tule helppo ja hyvin todennäköisesti kilpailun voitto tullaan ratkaisemaan kerroinkaloilla. Lauantaina sitten nähdään saadaanko edes yhtä mittakalaa puntarille, viimevuoden perusteella asia ei ole vielä kiveen hakattu:-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti