perjantai 6. syyskuuta 2013

Yhteenveto kaudesta 2013 (Eero)

Kausi 2013 oli minulle siis toinen täysi kausi Pohjanmaa-Cuppia ja samalla toinen kausi Pasin kanssa yhdessä. Tosin tänä vuonna Tero tuli veneineen uistelemaan meidän kanssamme ja tämän jälkeen alkoi tapahtua ihmeitä. Sijalta 11. sijalle 2. kaudessa. Emme treenanneet enempää mutta kenties panostimme hieman enemmän tähän lajiin. Ja minun ja Teron noin kymmenen vuoden mittainen kalastushistoria yhdessä saattoivat olla näitä tekijöitä jotka siivittivät meidät hyville sijoille. Ja yksi syy voi olla myös se, että Pasia saatiin rauhoiteltua monessa eri kisassa.

Ensimmäinen kilpailu oli siis Alajärvellä, jossa taktiikkamme oli selvä, haukea matalasta. Löysimme pienen alueen treeneissä jossa oli kalaa ja päätimme, että pyörimme tätä aluetta koko päivän. Tulos riitti sijalle kuusi. Yksi kerroinhauen karkuutus, herpaantumisia ei tarpeeksi keskittymistä. Ensi vuoteen on hyvä lähteä parantamaan sijoitusta.

Toinen kilpailu käytiin Evijärvellä ja päätimme pysyä mielestäni ainoassa oikeassa uistelumuodossa eli pitkävapapyynnissä matalasta. Treenissä löysimme muutamia paikkoja ja päätimme kiertää nämä kilpailussa. Täältä nousi myös vuoden isoin treenihauki 9,6kg. Kilpailussa teimme paljonkin virheitä. Väärä paikkojen ajojärjestys, liikaa tyhjien alueiden uistelua ja liian vähäinen treeni näinkin isolle järvelle. Tulos riitti silti sijoitukseen seitsemän, mutta tämäkin kiitos 7,9kg kerroinhauen jonka saimme treenaamattomalta alueelta. Sijoituksen on pakko parantua ja roimasti ensi vuonna!

Kolmantena oli vuorossa Lappajärvi, Vimpeli. Kenties vaikeimpia kilpailuja Pohjanmaa-cupissa meille. Täällä meillä kävi yksinkertaisesti helvetin hyvä tuuri, että sijoituimme kympin sakkiin sijalle yhdeksän. Yritimme treeniä Teron kanssa, mutta yli 10m/s puhaltava tuuli suoraan Lappajärven seljän yli teki tehtävänsä, eikä Pasinkaan veneellä kalastamisesta tullut mitään, sillä myötätuuleen vauhti oli 6km/h! Kilpailupäivänä ei onneksi tuullut lähellekkään yhtä paljon kuin treenissä ja päätimme mennä uistelemaan aluetta, josta minä ja Tero löysimme lämpimämpää vettä. Se kannatti. Tännekkin siis treeniä treeniä ja kenties pitää hyödyntää myös osaamistamme matalavedossa!

Neljäs ja mielestäni inhoittavin kilpailu Pohjanmaa-Cupissa on Lohikuninkuus Lappajärvellä. Tänne minä tai Tero emme kerinneet treenimään vaan Pasi joutui yksin treenaamaan. Kala ei ollut yhtään purulla treenissä, joten kilpailusta ei ollut odotettavissa mitään erikoista. Ensimmäiset kaksi tuntia olimme täysin pelipaikoilla, mutta sitten lähdimme seilaamaan kuin valtamerilaiva kohti ulappaa ja tämän jälkeen tietää, että kilpailu oli tässä kiitos hei. Sijoitus 22. En osaa sanoa tästä mitään, sillä niin vaikea kisa kuhan kertoimen ollessa 3 ja lohikalojen 20. Mutta treenillähän tästä selviää.

Viidennet kisat Patanan Tekojärvellä ja tämä on niitä paikkoja jotka sopivat meille kuin Lohikas-vaappu kuhan suuhun! Päivän treeni riitti sillä Ensimmäinen Pohjanmaa-cupin voitto oli tämän jälkeen hanskassa. Tosin liian tiukalla erolla! Ensi vuonna tarkempi treeni ja murskavoitto muihin nähden!

Toisvesi seuraavana eli kuudentena. Tero ja Pasi olivat treenanneet lomillaan muutaman päivän ja itse kävin vielä kisaa edeltävänä päivänä illasta Teron kanssa. Kalaa ei tullut treenissä eikä myöskään kilpailussa. Ja vielä vähemmän kilpailussa sillä 0 mittakalaa puntarille. Täällä teimme saman virheen kuin Lohikunkussa eli lähdimme pois pelipaikoilta. Yksi 10kg+ hauen karkuutus sekoitti päät. Eli jokaiseen kilpailuun ensi vuonna mukaan igloollinen jäitä jotka kaadetaan niskaan tarpeen vaatiessa!

Seitsemäs kisa Kuortaneella jonne treenasimme kaksi päivää ja viimeisenä päivänä selvisi, että menisimme matalaan. Kala oli erittäin huonolla syönnillä sinilevän ansiosta. Ja jälleen jotain tapahtui. Pari karkuutusta ja BADUM! Pian olimme vetämässä syvällä. Treeneissä n. 10h syvällä vetoa ja yksi tasan 45cm kuha. Onneksi heräsimme koomasta ja takaisin matalaan josta pari mittahaukea kyytiin vielä. Jo kolmas kilpailu jossa karkuutukset sekoittivat pään. Tässä lienee suurin parantamisen kohteemme ensi kaudeksi. Pitää vain pysyä niin tiukasti kiinni siinä mitä tekee!

Kahdeksas ja viimeinen kilpailu Lappajärvellä. Kuha-Lordin ei ajattelisi myöskään sopivan meille, mutta todistimme tällä kertaa, että kyllä se kuhan vetokin hallitaan jos vain pää pitää. Ja tällä kertaa se piti! Myös treenaaminen onnistui hyvin ja treenasimmekin kahdella veneellä onnistuneesti. Toinen vetää tyhjää ja toinen löytää paikat! Näin se menee! Kuha-Lordin kolmostila oli mielestäni huippusijoitus ja täällä ratkesi myös meille Cupin kakkosija. Pysyimme pelipaikoilla ja jaksoimme jauhaa. Tästä palkintona hyvä kalapussi.

Voisi siis sanoa, että rauhallisuutta lisää rutkasti. Lisää treeniä tietyille järville, mutta yhteistyö veneessä oli mielestäni erinomaista. Sijoitukset 1. 3. 6. 7. 9. Jokainen siis kympin sakkiin laskettavista kisoista. Tästä on pitkä matka Rajalan venekunnan sijoituksiin 1. 1. 1. 1. 2. Nämä muistuttavat lähinnä Teron ja minun soutu-uistelukilpailujen tuloksia. Olen täysin luottavainen siihen, että ensi vuonna lähdemme haastamaan Rajalaa tosissamme ja kenties löydämmekin itsemme näiltä sijoilta.

Hyvä kausi ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuotta. Tai eihän se kausi ole vielä päättynyt, sillä onhan kilpailuja syksyn mittaan vielä tulossa. Ja kaikki aika järvellä on plussaa ja hyvää treeniä. Olisi hyvä jos "vapaapäivinä" kävisimme muidenkin Cuppien kilpailussa sillä kilpailut ovat parasta harjoitusta, sillä niissä kaikkien on yritettävä täysillä. Eli Häme-Cup, PKS-Cup, Keski-Suomi-Cup... Tulemme kenties näkymään joissain näiden cuppien kilpailuissa!

ps. Lisään vielä kuvia ja videoita tästä kaudesta näin syksyn mittaan!

- Eero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti