keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kilpailu: Kuha-Lordi Lappajärvi

Kilpailun ennakkofiilis oli hyvä, koska taisi olla ensimmäinen kerta kun keksin treeneissä miten ja millaisista paikoista Lappajärvestä saa kuhaa. Lisäksi Eerolla ja Terolla oli pakillinen Hauki-Lohikkaita, joidenka värit osuivat kohdilleen. Komensin vielä Eeron aamutuimaan vaihtamaan Lohikkaisiin Gamagatsun huipputerävät takakoukut, että mahdollisia kaloja ei ainakaan tylsien koukkujen takia karkuutettaisi.

Terolla oli myös pakillinen Noukkalan Mikan tekemiä uivia vaappuja ja tiedossa oli, että nämä NOU-Kalat pelaa Lappajärvellä kuin junan vessa. Kilpailuun starttasimme muiden perässä ja yllättäen, Kauhavan poijaat
tekivät saman peliliikkeen. Arvasin, että olimme löytäneet treeneissä saman alueen ja totesinkin Eerolle, että nyt päästään ottamaan miehistä mittaa:-) Kauhavalaiset tekivät siirtymäajalla jos jonkinlaisia kiemuroita ja kisan alkaessa Doradon avaruuskuomu-pleksikeulahan se sieltä niemen takaa lipui "tappituntumalle". Katsoin kellosta, että koko kaluston ( 10 vapaa ja 20 uistinta ) pyyntikuntoon laittamiseen meni tasan seitsemän minuuttia ja se on meiltä "säippä" orientuneilta puskarunkkareilta suhteellisen vikkelä suoritus. Lähdimme ajelemaan kohti "täppiä", josta treeneissä pamahti triplat ja iloksemme huomasimme, että muut veneet lähtivät uistelemaan toiseen suuntaan kuin me.

Ensimmäinen tunti oli vaikeaa ja "pisteeltä" ei tullut kuin jokunen alamittainen kuha, haukia kuitenkin alkoi paukkumaan tasaiseen tahtiin ja parin tunnin uistelun jälkeen repussa oli kolme mittakuhaa ja noin kymppi haukia. Kauhavalaiset tulivat omalta kierrokseltaan kuuloetäisyydelle ja sitten veneestä kuului hirveä meteli ja heti sen perään tuli soitto, kolmosen kuha kyytissä. No sehän sitten vaikutti meihin siten, että oli enemmän kuin hilkulla, että koko hommamme oli taas mennä lamaantumisen puolelle, mutta päätimme kuitenkin sitkeästi hinkata omaa linjaamme ja se todellakin kannatti. Ei mennyt aikaakaan kun treeni "täppi" alkoi antamaan kalaa. Lyhyessä ajassa saatiin Hauki-Lohikkaalla kelkoista melkein kolmosen kuha ja pari muuta mittaa lisäksi.

Igloon tilanne kisan puolessa välissä


Iso kuha irtosi heti haavissa mutta uistin ei. Lyhyen hämmästelyn jälkeen totesimme, että lukko oli jäänyt perukkeesta auki, kerrankin munkit kohdilleen meidän suuntaan:-) Takilalla saimme samaiselta pisteeltä kolme mittaa kuhaa NOU-Kalalla ( kiitokset vaan Noukkalan veneeseen värivinkistä:-)) ja igloossa sätkytteli jo yhdeksän mittakuhaa.  Sitten keli tyyntyi täysin ja kuha sulki kitansa. Pyörimme sitkeästi pientä rinkiä ja samassa lähti kuin Annikki Tähti kaksi siimaa laukurista liikkeelle. Samassa ilmaan hyppäsi hyvä hauki ja arvelimme sen olevan kerroinkala. Pikku hiljaa saimme kalan veneen taakse ja onnistuneen haavitsemisen jälkeen kyytissä oli päivän ensimmäinen kerroin hauki. Toinen hauki oli noin kolmosen luokkaa. Paikka hiljeni
täysin ja oli seuraavan peliliikkeen vuoro. Aikaa oli jäljellä parisen tuntia kun lähdimme paikkaan numero kaksi, mistä treeneissä tuli mittakuha ja iso hauki.

Teron lähestyessä täppiä Eero kikkaili takilalla ylös-alas liikettä kun vapa taipui oikein kunnolla. Kala pumppasi pariin kertaan ja vapa jäi luokille, iso kuha!!! Eero kelaili kalaa lähemmäs venettä naama punottaen ja kala ei meinannut tulla pintaan millään. Menin moottorikaivoon valmiiksi jättihaavin kanssa ja heti kun kuha
ponnahti pintaan annoin haavin heilua. Kuha kyytissä ja sitten oli meidän vuoro huutaa kuin hyeenat:-) Arvioimme silmäpuntarilla kalan painavan noin neljä kiloa ja pikku hiljaa tilanne alkoi vaikuttamaan hyvältä.

Saimme kilpailun lopuksi vielä noin kympin verran haukia ja yhden mitta kuhan ja sitten olikin aika mennä puntarille. Kalaa oli noussut tosi hurjasti, mutta oma pussimme oli kyllä kisan isoimpia noin silmämääräisesti. Kauhavalaiset olivat pitkän aikaa kiinni koko kisan voitossa ( isoin kuhapussi = kilpailun voitto ), mutta poikien ohi menivät Noukkala, Rajala ja meikäläiset, meillä oli haukea enemmän, tuloksena siis kilpailun kolmossija ja koko cupin kakkossija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kilpailun kolmoset ja Cupin kakkoset


Aivan loistava kisa ja aivan loistava kausi. Kilpailun voitto meni kuin menikin lähes 200000 pisteellä, Noukkalan voittotulos 198930 pistettä, on aika huikea saavutus. Meidän kisan kruunasi kilpailun isoin kuha ja sillä kotiinviemiseksi kaikkien muiden palkintojen lisäksi Lowrancen karttaplotteri. Kausi on nyt isojen poikien cupin osalta taputeltu. Suuret kiitokset Eerolle ja Terolle siitä, että saatiin homman pelaamaan ja suuret kiitokset Loikkaan Markulle, Pohjon Markulle, Rantalan Hannulle, Viitasen Keijolle ja monelle muullekin, jotka ovat meitä kauden aikana jeesanneet. Nyt sitten katseet on jo käännetty ensi kauteen ja varmasti tulemme vierailemaan joissakin Häme-cupin kisoissa ja yritämme tietenkin omalta osaltamme edesauttaa sitä, että Rajalan venekunnan ylivoima loppuu kauteen 2013:-)

-Kippari

2 kommenttia: