maanantai 9. syyskuuta 2013

Buster-Uistelu

Eilen kisailtiin siis perinteinen Buster-Uistelu, mutta tällä kertaa järvenä ei ollut Ähtärinjärvi kuten yleensä, vaan Perännejärvi, jossa käytiin kaksi viikkoa sitten myös Peränne-uistelu. Ja Peränne-uistelun perusteella valitsimme myös paikkamme Busteriin, sillä saimme Peränne-uistelussa hyvänkokoista (55cm+) haukea yllättävänkin paljon matalasta.

Kilpailuaamuna keli oli yhtä utuinen kuin Kuortanejärven treenipäivänä ja eteensä ei nähnyt edes kymmentä metriä. Keli oli tyyni ja loppupäiväksi oli luvattu auringonpaistetta täysin siniseltä taivaalta, joten oli odotettavissa vaikeaa päivää matalaan. Uisteluun saapui yhteensä n. 15 venettä, joista ylivoimaisesti suurin osa lähti matkaan kelkoilla ja luottomme matalapaikkaoihin vain kasvoi, sillä nyt ei ollut montaakaan venettä jakamassa kaloja samoissa paikoissa meidän kanssamme.

Aloitimme kilpailun paikasta, josta saimme selvästi eniten kalaa Peränne-uistelussa, mutta tämä paikka petti täysin antaen vain 2 mitta-ahventa ja yhden mittahauen. Tämän jälkeen paikkaan numero kaksi josta kepitimme yhteensä viisi tai kuusi hyvänkokoista haukea ja alkoi tilanne pikkuhiljaa näyttää ihan hyvältä. Tämänä jälkeen paikka numero kolme ja sieltä vielä yksi mittahauki kyytiin. Kahden tunnin uistelun jälkeen meillä oli siis 6-7 mittahaukea ja 2 mitta-ahventa. Olimme siis aivan hyvässä vauhdissa.

Seuraavaksi paikkaan numero neljä. Tyhjää... Paikka numero viisi ja tyhjää. Alkoi pieni tuskan hiki jo tulla kasvoille. Tämän jälkeen painot esille ja syvälle raippomaan. Kävimme kaksi paikkaa, missä uskoimme, että olisi mahdollisuudet saaada painoraipoilla kaloja Peränteeltä lävitse ja nämäkin molemmat olivat täysin tyhjiä.

Tämän jälkeen aloimme paikata alueita, mutta täysin turhaan. Saimme uudelta alueelta vielä yhden mittahauen ja loppuajan vedimmekin täysin tyhjää matalassa. Kahteen tuntiin siis n. 8 mittahaukea ja 2 mitta-ahventa ja viimeiseen neljään tuntiin ainoastaan yksi mittahauki. Tiesimme tosin, että jos meillä on vaikeaa saada tuolta järveltä kalaa niin ei se tule olemaan helppoa muillakaan.

Lopputuloksemme oli 12 800p ja tällä lohkesi Buster-uistelun kakkossija. Voittajaksi uistelivat Virolainen Asko, Humalamäki Pasi ja Loikas markku, eli ykkös- ja kakkostilat menivät Lohikas-vaappujen miehille. Kala oli siis toden totta erittäin tiukassa ja parilla mittahauella olisi voinut nostaa itsensä voittoon, sillä Virolaisen venekunnalla oli pisteitä n. 17 000.

Ensi viikonloppuna kisaillaan sitten joko Kuortaneen Kaarankajärvellä soutu-uistelukilpailussa tai sitten Virroilla Terassiuistelussa, jossa pyydetään sitä isoa. Valitettavaa, että näitä hyviä kisoja on samana päivänä näinkin lyhyen matkan välein.


4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi, siitä iso peukku.Painoraippa systeemiä vielä kun vähän valaiset niin olisin kitollinen. Itse tulee vedettyä raippa hommissa 6m 4.5m 3m 1.8m puolellansa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eli kysehän on aivan normaalisti raipoilla vetämisestä, mutta olemme liittäneet siimaan tapseilla painoja, joilla pystymme ajamaan tarkasti pieniä monttuja/karikoita, jotka eivät ole pelkkien uistinten tavoitettavissa. Käytämme yleensä 300-500g painoja.

      Poista
    2. koska tulee " action"videoita

      Poista
    3. Kenties syksyn mittaan laitan joitain pikkuklippejä, mutta valitettavasti ei mitään kunnollisia pätkiä onnistuttu kuvaamaan. Ensi kautena on tarkoitus, että kuvaammekin enemmän.

      Ja jos muistan ottaa kameran kipparilta seuraavaan uistelukilpailuun ( 5.10 Karviajärvi) niin täältä voisin kuvata jonkinmoista materiaalia.

      Poista