maanantai 2. syyskuuta 2013

Treeni: Lappajärvi Kuha-Lordi (Kippari)

Lappajärvi on sen verran iso meteoriitti kraateri, että kahdella veneellä saatiin pikkuisen enemmän näkemystä missä se kuha luuraa. Kauhavan poijaat ( samaiset Kuortaneen kisan hekottelijat :-)) lisäsivät vielä pikkuisen vettä myllyyn ja kierroksia koneeseen kun kaverit olivat kolmen venekunnan voimin treenanneet lähes koko viikon kilpailua varten ja kuhaa oli kuulemma tullut rumasti. Lohikunkussa kuhan kerroin on kymmenen, joten hauet ovat kisassa pelkästään sivutuotteita.

Yleensä Lappajärvellä hauki on hullulla purulla tähän aikaan ja niinhän se oli nytkin. Lähdin vetelemään syvempiä vesiä, eli 7m-10m vettä ja heti kun sain kelkat levälleen alkoi hillitön laukausijoiden napsukonsertti. Haukea tuli ihan hemmetisti ja yksin oli hauska niitä kelailla ja samalla yrittää pysyä edes jonkinlaisella ajolinjalla. Ainoa pieni mutta oli se, että kuhia ei näkynyt. Kiertelin vanhoja tiedossa olevia kuhapaikkoja läpi ja ainoastaan hauki oli purupäällä.

Sitten läheltä Kurejokisuuta pamahti pari mittaa samalta pisteeltä, joten alkoihan niitä kuhiakin löytymään. Sitten taas olikin hyvin hiljaista kuhien suhteen pitkän aikaa. Sitten mieleeni tuli erään vanhan pohjanmaa cupin kiertäjän vinkki eräästä ison kuhan alueesta ja ajattelin treenin lopussa käydä pyörähtämässä tällä itselle täysin vieraalla alueella.

Lähestyessäni aluetta alkoi tapahtua. Sain lyhyessä ajassa pari mittakuhaa kyytiin ja sitten kaiussa alkoi tapahtua kummia. Pohja alkoi yhtä äkkiää nousta ja keskellä valkoista aluetta olikin oikein vanhan kunnon häröpatti. Välittömästi kelkasta lähti kaksi siimaa liikkeelle ja samassa takilakin alkoi heilumaan, triplatärppi. Kelailin kalat kyytiin  ja kaksi kaloista oli kuhia ja toinen kuha oli lähemmäs 60cm ja toinen reilu mitta. Jatkoin matkaa ja sain vielä paikan läheisyydestä pari mittaa, joten nyt alkoi hampaita hymyilyttää ja samoilla virnistyksillä soitinkin poijille toiseen veneeseen ja kerroin aloituspaikan selvinneen. Samoihin aikoihin Kauhavan kaveri soitteli ja kertoi ennustavansa kisan voittotulokseksi lähemmäs 200000 pistettä ja äsköisen  rytinän jälkeen tulos saattoi aika lähellä tuota ollakin, vaikka se kyllä kuulosti aika hurjalta lukemalta.

Kauhavan kaveri kertoi yksityiskohtaisesti missä mikäkin venekunta oli samaisena päivänä vetänyt vaikka kaveri ei itse ollut lähelläkään kohdetta. Oli kuulemma agentit järvellä tutkailemassa tilannetta:-) Panokset kovenee ja kisassa nähdään pitääkö treenissä löytämäni täpit kutinsa.

- Kippari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti