lauantai 24. elokuuta 2013

Ensimmäinen Häme-Cupin osakilpailu: Arskan Uistelu, Vaskivesi

Lähdettiin Teron ja vierailevan tähden, Hietakankaan Aleksanterin kanssa Virroille, ensimmäiseen Häme-cupin kilpailuumme. Meistä ei kukaan ollut aikaisemmin käynyt Vaskivedellä eikä muillakaan järvillä missä Häme-cupin kisoja järjestetään. Odotuksemme eivät olleet korkeat, sillä vesistöt ovat aivan toisenlaisia verrattuna Pohjanmaan mataliin rummakkoihin. Ja kenties tämä tottumus Pohjanmaan vesiin ohjasi meidät Ristinvedelle, alueen ainoon rehevään ja matalaan lahteen.

Olimme siis aikaisempina päivinä tutkineet karttaa ja tulleet siihen lopputulokseen, että edellä mainittu Ristinvesi olisi paikka mistä aloittaisimme. Lähdimme kisaan raipoilla ja tarkoituksemme oli kalastaa vain ja ainoastaan haukea ja ahventa. Paikkavalintamme tuntui ainakin heti aluksi hyvältä, sillä Oksasen Reiman venekunta oli lähistöllä. Emme siis voineet olla aivan täysin tyhjällä alueella!

Ensimmäiseen tuntiin emme saaneet kuin alamittaisia haukia, joista ikävä kyllä muutama kappale oli vain puoli senttiä alle 55cm. Vaikutti, että olimme aivan pihalla, mutta pian aloimme ymmärtää minkälaisista paikoista haukia tuli niin pieni toivon kipinä palasi veneeseen. Seuraavan kahden tunnin aikana saimme yhteensä 5 mittahaukea ja kaksi mitta-ahventa. Olimme siis kohtuullisessa kymmenen hauen ja neljän ahvenen vauhdissa. Olimme myös karkuuttaneet yhden arviolta kolmen kilon hauen.

Mutta sitten aloimme metsästää sellaisia alueita joista olimme mittahaukia saaneet. Tässä kohtaa ongelmaksi nousi järven tuntemus. Alueet mitkä edes vähän näyttivät meidän mielestämme kalapaikoilta eivät joko kuuluneet kilpailualueeseen tai sitten olivat mökkien reunustamia. Loppuaika meni siis aivan ajeluksi ja tiesimme, että nyt tuli tehtyä emämunaus. Viimeiset kolme tuntia siis vailla mittakaloja.

Lopputulos siis 6800g haukia ja 450g ahventa. Yhteensä siis hieman yli 8000p. Tällä olisi ollut viime vuonna 30. sakissa. Ajattelimme ennen kilpailua, että sijoitus 20. joukkoon olisi siedettävä. Joten opetustarkoitukseen ei päästy, joten Oikein tai uudestaan. Lupaamme, että ensi vuonna tulemme yrittämään uudestaan! Kenties pienen edeltävinä päivinä tehdyn treenin jälkeen.

Huomenna on edessä VI Peränne-uistelu, johon lähdemme edellisen vuoden voittajina. Tämä kilpailu sopii meidän kalastustyyliimme paremmin alamittojen ollessa kohdillaan.

-Eero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti