sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Syväraippatreenit jatkuvat...

Päätimme Nestorin kanssa lähteä Tappajahauen jälkeisenä päivänä hieman harjoittelemaan, sillä eilisten näyttöjen perusteella opittavaa on aikas lailla. Tero ei valitettavasti päässyt lähtemään autohuolien vuoksi, joten jälleen oli kaivettava soutubotski esille ja eikun paino/tuplavehkeet syvälle ja harjoittelemaan tätä raippomisen muotoa.
Tyyntä ja usvaista

Kohteeksi valikoitui hetken mietinnän jälkeen Ähtärin Hankavesi. Eli järvi, jolla olen henkilökohtaisesti eniten loirinut elämäni aikana, joten uskoin, että tämän järven salat ovat jollain tavalla hanskassa ja onnistuisimme joitain hakkeja käyttämään veneessä. Tosin aloitimme uistelun matalasta, mutta kelistä johtuen vaihdoimme nopeasti syvänvehkeet peliin. Täytyy sanoa, että vaikka olen tällä järvellä pyörinyt koko pienen elämäni niin menin sumussa aivan sekaisin ja ilman navigointijärjestelmää olisimme olleet pulassa. Ensimmäinen kalatapahtuva tuli n. 3m vedestä ja lähes peräkkäin koukutimme pienen ahvenen ja parin kilon hauen rotkaleen. Tosin ei tälläkään järvellä helppoa tuntunut olevan, sillä ei kalaa noussut aivan odotettuun tahtiin. Muutamia pieniä hauenpulikoita koukutimme, mutta pääsääntöisesti seilasimme aivan tyhjää.
Hyvä hauki
Harvoin näitä raipoilla näkee..

Seuraava parempi kalatapahtuma oli kapeikossa ja tästä kohtaa nousi komea n. 3kg möllihauki. Tämän kapeikon jälkeen olikin edessä pitkä linja ja koko linjan aikana ei pahemmin "mittakaloja" näkynyt. Tämän jälkeen päätimme käydä heittämässä pienen lenkin Välivedellä. Välivesi todellakin yllätti, mutta valitettavasti ei positiivisesti vaan sen takia, ettemme saaneet yhtään kalaa koko järvestä n. 1,5h aikana. Tämän jälkeen päätimme jälleen palata Hankavedelle, josta lähes heti nostimme kyytiin hyvän hauen. Tästä jatkoimme vielä hetken aikaa, mutta valitettavasti parempia kaloja emme enää havainneet. Yhteensä kuuden tunnin aikana emme onnistuneet käyttämään montaakaan haukea kyydissä, mutta yhteensä 55cm alamitalla olisi haukea ollut yhteensä yli 10 000p. Tavoitetteena olisi päästä vielä tänä vuonna syväraippailemaan "isolla" veneellä ja täten saada jotain järkeä tähän touhuun, vaikkakin kyllä soutuveneelläkin kaloja saa, mutta homma menee lähinnä vain loirimiseksi ja toimiminen ahtaassa veneessä on erityisen hankalaa.
puntin takaa
lötkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti